Telefon
WhatsApp
Yabancı Plakalı Araçlar'da OGS/HGS Kural ve Bilgiler
Msk kozıjnen

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerden OGS/HGS hesabı olmadan yada hesaplarında yeterli para bulunmadığı halde ihlalli geçiş yapan araç sahiplerinin cezalı duruma döşmemeleri için, geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde OGS/HGS hesabı açtırmaları, hesaplarına en az geçiş ücretini karşılayacak şekilde yeterli miktarda para yüklemeleri veya İnteraktif Vergi Dairesi ana sayfasında ''Hızlı Ödeme'' bölümünde ''Yabancı Plaka Araç Ödemeleri'' menüsü aracılığı ile yabancı plakalı araçlara ait geçiş ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Ekran Görüntüsü (315)

Fotoğrafın üzerine Lütfen tıklayınız!

Aksi taktirde bu araçların ihlalli geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde gümrük kapılarından çıkış yapmaları halinde geçiş ücretlerini ödemeden ülkeyi terk etmelerine izin verilmeyecektir.

İhlalli geçiş yapan yabancı plakalı araçların gümrük kapılarında sıra beklememeleri ve yışılmaya sebep olmamaları için yukarıdaki şekilde geçiş ücretlerini ödemeleri gereklidir.

Özel şirketlerin işlettiği Köprü ve oto yollarda ödeme şekli

İşletilen özel otoyol ve köprülerde 2 şekilde ödeme şekli vardır.

1. OGS/HGS ile otomatik ödeme şekli

2. Gişelerde peşin ödeme ile 

Not: Ödeme yaparken araç sınıfınıza dikkat ediniz sistem veya görevli hatası yapılabiliniyor. 

Araç sınıfınızı öğrenmek için lütfen Not bölümüne tıklayın...

HGS Nereden ve Nasıl Alınır?

Kimlik fotokopisi ve araç ruhsatınızın yanınızda yer alması yeterli olacaktır. Bu iki belge ile birlikte size en yakın PTT şubesine ya da anlaşmalı bankalara ziyarette bulunabilir, dilerseniz de kara yolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından hgs kartlarınızı temin edebilirsiniz. 

PTT Şubeleri: Size en yakın PTT şubesini araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile ziyaret ederek hgs etiketi satın almak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.

Sistem üzerinden gerekli işlemler yapıldıktan dakikalar sonra hgs etiketi temin ediliyor ve araç sahibine teslim ediliyor.

Anlaşmalı Bankalar: Kimlik kartınız ile anlaşmaları bankaları ziyaret ederek talebinizi dile getirmeniz de yeterli olacaktır. Birçok bakanın, müşterilerine ücretsiz hgs fırsatı sunduğunu da ifade etmek gerekiyor.

Satış Noktaları: Karayolu giriş ve çıkışlarında yer alan hgs satış noktalarını da seyahatleriniz öncesi ziyaret edebilirsiniz. Ruhsat ve kimlik ile birlikte etiket talebinizi yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Dakikalar içerisinde hgs etiketi temin edilecek ve araç sahibine sunulacaktır.

HGS Sistemine Nasıl Üye Olunuyor?

HGS bakiyelerinizi takip edebilmek ve sorgulama işlemini online dünya üzerinden yapabilmek için PTT tarafından hazırlanmış olan sistem sizler de dahil olabilirsiniz.

Bunun için öncelikli olarak üye olmanız gerekiyor ve dilerseniz e-devlet şifreniz ile de giriş yapabileceğiniz bir sistem olduğunu belirtmek gerekiyor. " hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs-uye-ol " adresini ziyaret ederek ‘’Üye ol’’ butonuna tıklamanız ve ilgili formu doldurarak onay vermeniz yeterli olacaktır.

Ekran Görüntüsü (316)

Üye olabilmeniz için Resime lütfen tıklayınız!

HGS Otomatik Ödeme Nasıl Yapılır?

HGS uygulamasında, kartlarınızda ya da etiketlerinizde bakiye olmadığı takdirde geçiş esnasında plaklarınıza ceza alacaksınız ve bunu önlemek için otomatik ödeme talimatı vermeniz de sizlerin lehine olacaktır.

Anlaşmalı bankalar üzerinden sizler de otomatik ödeme talimatı verebilir ve bakiyelerinizi takip etmek durumunda kalmazsınız. Yapmanız gereken işlem öncesinde anlaşmalı bankaları da sizinle paylaşmak istiyoruz.

  • Halk Bankası
  • Türkiye Finans
  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • QNB Finansbank
  • İş Bankası
  • Albaraka Türk
  • Garanti Bankası
  • TEB
  • Kuveyt Türk
  • Denizbank
  • Yapı Kredi
  • Vakıfbank

Bu bankalara ait kredi kartını kullanıyorsanız eğer sizler de en yakın şube aracılığı ile ya da online bankacılık üzerinden otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Dilerseniz telefon bankacılığını da kullanarak otomatik ödeme talimatı verebiliyorsunuz.

PTT bonus kredi kartı sahipleri de yine otomatik ödeme talimatı verebiliyor ve bu hizmetten faydalanabiliyor.

Bu sayede bakiyeniz bittiğinde tekrar yükleme yapmak için zaman kaybı yaşamayacaksınız. Bakiyeleriniz otomatik olarak faturalandırılacak ve kontrol etmek durumunda da kalmayacaksınız.

HGS Nasıl Yapıştırılır?

Hgs Yapıştırma

HGS etiketinizi temin ettiniz, peki ya bu etiketi araçlarınıza nasıl yapıştıracaksınız? Bilmeniz gerekiyor ki doğru bir şekilde yapıştırmadığınızda geçişlerde etiketin algılanması sorun olabiliyor ve bu da araç sahibine ceza olarak yansıyor.

Dilerseniz doğru uygulamanın nasıl gerçekleştirileceğini ve bu etiketi araç camlarına nasıl yapıştıracağınızı adım adım inceleyelim ve sizleri de bilgilendirmeye çalışalım…

HGS etiketini, aracınızın üst dikiz(araç içi) aynasının hemen arkasına ve cama olmak kaydı ile yapıştırmanız gerekiyor. Bunun öncesinde yapıştıracağınız bölgeyi iç kısımdan silip kurulamanızda fayda vardır.

Etiketi katlamayın ya da buruşturma gibi bir hataya düşmeyin. Bu tür eylemler etikete zarar verecek ve geçiş esnasında sistem tarafından algılanmasına da engel olacaktır.

Yüzey temizlendikten sonra bir defa da ve yeri değiştirilmeden yapıştırılması uygun olacaktır.

Logolu kısım araç içine dönük olmalıdır.

HGS Satın Alma Ücreti Ne Kadar 2021?

PTT tarafından satışı yapılan hgs etiketlerinin an itibarıyla ücreti 12,5 Türk Lirası olarak karşınıza çıkıyor. Kart şeklinde satın almak isterseniz eğer ödemeniz gereken tutar 25 lira olacaktır.

Araç sahiplerinin, kart ya da etiket alımı esnasında bakiye yüklemeleri de gerekecektir. Rakamlar değişiklik gösterebilir ya da güncellenebilir, bu yüzden güncel bilgiye erişim için ‘’ Ptt Hgs ’’ adresine de göz atabilirsiniz.

HGS İlk Bakiye (Asgari Yükleme) Ne Kadar Olmalı?

HGS etiketlerinize yükleyeceğiniz ilk tutar, araç sınıfına bağlı olarak da değişiklik gösteriyor.

1. Sınıf araçlar için bu tutarın en az 50 TL olduğunu belirtmek gerekiyor. 2. Sınıf araçlar için ise bu tutar 60 TL olarak belirlenmiştir. 3. Sınıf araçlar 70 TL, 4. Sınıf araçlar 90 TL, son olarak 5. Sınıf araçlar için ise 120 TL. Kartlarınızı temin ettiğinizde ilk dolum için karşınıza çıkacak rakamlar bu şekildedir.

Dilerseniz daha fazla yükleme de yapabilirsiniz.

HGS Ön Yüklemeli Kart veya Etiket Ne Demek?

Radyo frekans sistemi ile çalışan ve otoyol-köprü giriş çıkışlarındaki eziyeti sonlandırmak, kuyruk çilesine son vermek adına ortaya konulan sistemler bütününe ‘’HGS’’ adı veriliyor.

Bu sistemden faydalanmak isteyen araç sahiplerine temin edilen ürünlere ise hgs kartı ya da hgs etiketi adı veriliyor.

Köprü ya da gişe ücretinin %20 lik kısmını otomatik olarak alan bir sistem ve bu sayede araç sahipleri indirimli olarak hizmet alabiliyorlar.

Bunun yanı sıra gişelerde ödeme yapmak için sıra beklemek ve vakit kaybetmek durumunda da kalmıyorlar.

Araç camına yapıştırılabilen özel bir karttır ve sunduğu çok sayıda fırsat ile birlikte araç sahiplerine de derin bir nefes aldırdığını ifade etmek yanlış olmayacaktır.

Ön ödemeli kart tanımını da yapmak gerekiyor: ‘’Hizmet almanda öne yükleme yapma eylemi’’ ön ödemeli olarak karşılık buluyor. Kartınıza yükleme yaptıktan sonra bu bakiye üzerinden hizmet alıyorsunuz.

HGS Kartı Ya da Etiketi Başka Araçta Kullanılabilir mi?

HGS kartı ya da etiketi, araçlarınızın sınıfına göre temin edildiği için ödemenizi de buna göre yapacaksınız ve sistem de sizi bu detaya göre kayıt altına alacaktır.

Bu yüzden sahip olduğunuz etiket ya da kartı kendi aracınızdan farklı bir araçta kullanmanız mümkün değildir. Bunu denediğinizde de kart ya da etiketinizin çalışmadığını fark edeceksiniz.

Araç Satılınca HGS Ne Oluyor?

Araç satış işlemlerinde aracın yeni sahibine hgs kartının da teslim edilmesi gerekiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz hgs kart ya da etiketleri aracın sınıfına göre oluşturuluyor, bu yüzden farklı bir etiket alma durumu da söz konusu olmayacaktır.

HGS Ogs Aynı Şeritten Geçebilir mi?

HGS ve OGS aynı şeritten ne yazık ki geçemiyor. Peki ya geçerse ne oluyor? Plakalarınıza geçiş ücretinin 11 katı tutarında bir ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemiyorsanız eğer hgs ve ogs sistemine dahil olmanız gerekiyor, aksi takdirde ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

PTT’’den Alınan HGS’ye Bankalardan Yükleme Yapılabilir mi?

Evet, hgs bakiyenizi ptt şubelerinden yada mobil uygulamasından yükleyebileceğiniz gibi, anlaşmalı bankalardan da yükleyebilirsiniz.

Bankadan Alınan hgs Hesabına Ptt’den Bakiye Yükleme Yapılır mı?

Bankalardan alınan hgsler aynı banka ile bakiye yüklemesi yapılabiliyor. Yani bankadan hgs aldıysanız ptt hgs bakiye yükleme seçeneklerini kullanamazsınız.

Kaynak: Karayolları Genel Müdürlüğü ve plakakodları.com

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın
İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
İnstagram:
twitter:
tik tok:
 
www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 35 31 1 96
2 FB  Fenerbahçe 35 28 1 90
3 TS  Trabzonspor 35 18 13 58
4 İBFK  Başakşehir 35 16 12 55
5 BJK  Beşiktaş 35 16 13 54
6 ALNY  Alanyaspor 35 12 10 49
7 KSM  Kasımpaşa 35 14 14 49
8 ÇRZ  Ç.Rizespor 35 14 14 49
9 SVS  Sivasspor 35 12 11 48
10 ANT  Antalyaspor 35 11 12 45
11 ADS  Adana Demir. 35 10 11 44
12 SAMS  Samsunspor 35 11 15 42
13 KYS  Kayserispor 35 11 13 41
14 MKE  Ankaragücü 35 8 12 39
15 FKGK  Karagümrük 35 9 16 37
16 KON  Konyaspor 35 8 14 37
17 GFK  Gaziantep FK 35 9 18 35
18 HTY  Hatayspor 35 7 15 34
19 PNDK  Pendikspor 35 8 18 33
20 İST  İstanbulspor 35 4 24 16
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği