Telefon
WhatsApp
Aşağı Avusturya Eyaletinde yeni Vatandaşlık Şartı
Msk kozıjnen

VİYANA (AA) - Avusturya'nın Aşağı Avusturya eyaletinde hazırlanan yeni vatandaşlık düzenlemesine göre, ülke vatandaşı olunabilmesi için "İsrail'in var olma hakkının kabul edilmesi" temel şartlardan biri olacak. 

Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner, Nazi geçmişi bulunan Avusturya'nın vatandaşı olacak kişinin, bu ülkenin sırtında taşıdığı sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini, bu nedenle vatandaşlık hakkı elde etmenin İsrail'in var olma hakkını kabul etmekten geçtiğini söyledi.

Leitner, vatandaşlık için hazırladıkları yeni düzenlemedeki temel şartlardan birinin İsrail'in var olma hakkının adaylar tarafından kabul edilmesi olduğunu belirterek, vatandaşlık başvurusunda bulunanların bir tür değerler kursundan geçirileceğini, bu çerçevede Nazi döneminde Yahudilerin katledildiği toplama kamplarının ziyaret edilmesinin zorunlu hale getirileceğini ifade etti.

İlköğretimi bu ülkede tamamlamış kişilerin de söz konusu kurslara gitmelerinin zorunlu kılınacağını, burada öğretim gördüğü için muaf tutulmayacağını kaydeden Leitner, Nazi propagandasını yasaklayan yasa nedeniyle hüküm giyen bir kişinin vatandaşlık başvurusunun kabul edilmeyeceğini, böyle bir durumda çifte vatandaşların da Avusturya vatandaşlıklarının iptal edileceğini söyledi.

- Yeşiller Partisi'nden düzenlemeye tepki

Aşağı Avusturya'daki aşırı sağcı iktidara ilk tepki Yeşiller Partisi'nden geldi. Aşağı Avusturya Yeşiller Partisi Başkanı Georg Ecker, Eyalet Başkanı Leitner'in söz konusu düzenlemeyi antisemitizmle mücadele adı altında hayata geçirmek istediğini, Letner'in antisemitizmle mücadeleye aşırı sağcı koalisyon ortağı ile başlayabileceğini söyledi.

Ecker, Leitner'in koalisyon ortağı aşırı sağcı parti sıralarında siyaset yapan bazı kişilerin geçmişte "Hitler selamı vermek, Nazi propagandası içeren kitaplar dağıtmak" gibi eylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

Bizi Takip etmeyi unutmayın... 

Sılakeş Dünyasına Katılmak için www.silakes.org linkinin üzerine tıklanız yeterli.

silakes-orgFotoğrafa Tıklayınız!

 

www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

 

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği