Telefon
WhatsApp
Dolandırıcılara Dikkat
Msk kozıjnen

Türkiye’den iletişime geçen dolandırıcılar, gurbetçiye „Elimizde yüksek miktarda Alman Markı var. Gel biz sana bunu uygun fiyata verelim. Sen de git bankadan Euro’ya çevir. Bizim Türkiye’de ne yazık ki böyle bir imkanımız yok. Sen bankadan bunu kolaylıkla değiştirebilirsin. Bize değerinin yarısını versen yeterli“ vaadinde bulunmuşlardı.

Bilindiği gibi “Deutsche Mark” tedavülden kalkıp yerini „Euro“ alsa da bir çok kişinin elinde hala eski banknotlar var. Bunları hala Alman Merkez bankasına götürüp Euro’ya çevirmek mümkün. Gurbetçi vatandaş da bu bilgiden yola çıkarak Türkiye’ye gitmiş, dolandırıcılarla buluşmuş, yanında götürdüğü binlerce Euro’yu onlara teslim etmişti. Ancak kişiler vatandaşı oyuna getirip „Sen burda bekle biz birazdan Markları sana getireceğiz“ diyerek onbinlerce Euro ile ortadan kaybolmuştu.

Geçtiğimiz bir kaç yılda Türkiye’de bunun gibi bir çok olay yaşandı. Hatta Türkiye’nin farklı bölgelerinde bu tür şebekeler çökertildi. Yapılan incelemelerde kişilerin hep aynı yöntemle hareket ettiği anlaşıldı. Kişiler yakalansa da paralar genellikle çoktan başka kişilerin eline geçmiş oluyor ve mağdurların paralarına kavuşması çok zor oluyor.

Bu nedenle tanımadığınız kişilerden benzer teklifler aldığınızda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde siz de paranızdan olabilirsiniz. Eğer birisi size „Çok uygun fiyata“ bir ürün sunuyorsa, bilin ki bu işin içinde başka işler var ve bunlardan mutlaka uzak durmak gerekir.

Kaynak: https://turizmavrupa.net/alman-marki-ile-dolandiricilik/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın
İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
İlan Grubu:
twitter:
tik tok:
İnstagram:
 
www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği