Telefon
WhatsApp
Gurbetçiler için tanıtım Yapılacak
Msk kozıjnen

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat eden yüzbinlerce vatandaşımız var. Daha hesaplı olduğu için yaşadıkları Avrupa ülkelerinden otomobilleriyle yola çıkarak zorlu bir yolculuğun ardından memleketlerine ulaşıyorlar. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika veya Avusturya’dan yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule, İpsala, Pazarkule veya Hamzabeyli gibi kara sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yapıp genelde transit yollarına devan ediyorlar.

Çok azı örneğin Edirne gibi şehirlerde durup ihtiyacını karşılıyor, alışveriş yapıyor veya otelde dinleniyor. Bu aslında bölge turizmi açısından çok önemli bir kayıp. Bu yolcuların kent merkezlerine girmeleri daha fazla sağlansa, bu hem bölgedeki esnafın gelirlerini arttırı, hem de yolcular güvenli bir şekilde alışveriş yapıp otelde konaklamış olurlar.

Maalesef esnafa güven yok
Edirne başta olmak üzere sınır kapısı yakınındaki yerlerde yapılan çalışmalarda da bu eksik fark edilmiş olacak ki, daha fazla tanıtım yapılması için çalışmalar başlatılıyor. Amaç, özellikle gurbetçilere yönelik bir tanıtım yapmak, bunların bölgeyi transit geçmemesini sağlamak. Önümüzdeki aylarda bu yönde çalışmalara rastlamak mümkün. Ancak gurbetçiler açısından sadece reklam yapılması yetmiyor. Avrupa’dan memleketine yolculuk yapanlar açısından “esnafa güven” de çok önemli.

Vatandaşlarımız sık sık “Türkiye’deki esnaf bizi kazıklıyor. 100 TL olan ürünü 500 TL’ye satmaya çalışıyor. Bazı esnaf fırsatçılık yapıyor. “Nasıl olsa bu müşteri bir daha gelmeyecek, ne koparırsam kar” düşüncesiyle hareket ediyor. Böyle yapınca da gurbetçi o bölgeye küsüyor ve bir daha gelmiyor. Esnaf daha fazla denetlenmeli. Bir güven ortamı sağlanırsa gurbetçi de transit geçmez ve durur” bilgisini veriyor.

Aracıma zarar gelir mi?
Aslında gurbetçilerin Edirne gibi şehirlerde durması ve buradaki otellerde konaklaması çok iyi olur. Çünkü çoğu Balkan ülkelerini transit geçiyor. Uyumuyor ve gerektiği gibi dinlenmiyorlar. Türkiye’ye vardıklarında ise uykusuzluktan trafik kazaları meydana geliyor. Bu kazalarda ölenlerin ve yaralananların sayısı hiç de az değil. Halbuki yolcular Türkiye’ye girer girmez bir otelde konaklasa, dinlenmiş bir şekilde memleketine doğru yola çıksa çok daha iyi olur. Ancak bunun gerçekleşmesi için de gurbetçilere otoparkı olan, güvenliği olan oteller sunmak gerekiyor. Yolcular genelde “Acaba ben uyurken aracıma bir şey olur mu” endişesi yapıyor. Bunlar sağlanması halince otelde konaklayanların sayısı büyük ihtimalle artacaktır.

Kaynak: https://turizmavrupa.net/gurbetcileri-kazanmak-icin-tanitim/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın... 

Sılakeş Dünyasına Katılmak için www.silakes.org linkinin üzerine tıklanız yeterli.

silakes-orgFotoğrafa Tıklayınız!

 

www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği