Telefon
WhatsApp
Hollanda'da Irkçılığa Maruz Kalan Türk Aile!
Msk kozıjnen

Yerel basının büyük ilgi gösterdiği olayda Yılmaz ailesinin resmi makamlara yaptığı birçok başvurunun ciddiye alınmadığı ve sonuçsuz kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Irkçı saldırıların görüntüleri paylaşıldı
Haberlerde, 15 yaşındaki oğlu Yusuf ile yaşayan anne Hatice Yılmaz’ın yaklaşık bir yıldır ırkçı gençlerin saldırısına maruz kaldığı aktarıldı.

Defalarca Yılmaz ailesinin evinin önünden geçen saldırganların aileye yönelik hakaretleri ve ailenin aracına verdiği zarara ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Yusuf! Kanserli Türk” gibi ırkçı hakaretlerin kaydedildiği videoda Hatice Yılmaz’ın aracının aynasının kırıldığı görüldü.

Resmi makamlar şikayetleri ciddiye almadı
Hollanda polisi, savcılığı ve belediyeye defalarca yardım çağrısında bulunan Yılmaz’ın şikayetlerinin ciddiye alınmadığına dikkati çekildi.

Zembla’nın araştırmasında birçok görüntü ve delile rağmen adli makamların etkili soruşturma yapmadığına değinildi.

Polisin saldırıları, “Gençlerde oluşan bir rahatsızlık” şeklinde değerlendirdiği belirtilen haberlerde sunulan kamera görüntülerinin ise kaybedildiği bilgisi paylaşıldı.

Yılmaz’ın Hollanda polisine yaptığı birçok şikayetin gerekli şekilde soruşturulmadığı ve savcılığa yapılan başvurunun delil yetersizliği sebebiyle kapatıldığı belirtildi.

Zembla programına bağlanan Leiden Üniversitesi Göç Hukuku Profesörü Peter Rodrigues de polisin Yılmaz ailesinin şikayetlerini resmi kayıtlara geçirmemesini ve polise sunulan görüntülerin ise resmi makamlar tarafından kaybedilmiş olmasını “ırkçılığın açığa vurulması” ve “ihmalkarlık” olarak değerlendirdi.

Olay parlamentoya taşındı
Yılmaz ailesine yapılan ırkçılığın Hollanda basınında geniş yer bulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan DENK partisi milletvekili Stephan van Baarle, konu ile ilgili soru önergesi sunarak bakanlığı göreve çağırdı.

Van Baarle açıklamasında, “Türk aileye yapılanları şiddetle kınıyorum, suçluların yargılanması için durumun takipçisi olacağız.” dedi.

Aile Giethoorn’dan taşındı
Ayrıca haberlerde, ailenin yaşadığı Steenwijkerland belediyesinin saldırılardan haberdar edilmesine rağmen gerekli önlemleri almadığı aktarıldı.

Yetkililerin ihmalleri üzerine evin dışına kamera taktıran Yılmaz ailesinin, eve saldırılması korkusuyla evin dış kapısını güçlendirdikleri ifade edildi.

Yetkililere olan inancını tamamen yitirdiğini belirten Hatice Yılmaz’ın oğlu Yusuf’la Hollanda’nın başka bir şehrine taşındıkları kaydedildi.

Kaynak: https://turizmavrupa.net/irkciliga-maruz-kalan-turk-aile-tasinmak-zorunda-kaldi/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın
İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
İlan Grubu:
twitter:
tik tok:
İnstagram:
 
www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği