Telefon
WhatsApp
İç turizm bu sene Güneydoğu’dan başlayacak
Msk kozıjnen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek. İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır” dedi.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak ve Van’ın bulunduğu 14 İlde hafta sonu kısıtlamasının sabah 05 – Akşam 21 arasında kalkması iç turizm hareketliliğinin bu illerden başlayacağının sinyali verdi.

İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.

MEZOPOTAMYA’NIN ALTIN ÜÇGENİNİ DÜNYA İLE BULUŞTURMA ZAMANI

Konu ile bilgi aldığımız Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, bölge turizmini geliştirmek amacıyla geçen sene Kasım ayında Diyarbakır’da düzenlenen Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’na TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 34 Bölge Temsil Kurulu Başkanı ile kültür turizmi yapan seyahat acentalarının katıldığını ve Mezopotamya Turizm Fuarı İş Birliği Protokolü imzalandığı, Protokol çerçevesinde 2021 yılından itibaren turizm sektörü profesyonellerinin katılacağı Mezopotamya Turizm Fuarı düzenleneceğini belirterek konuşmasına başladı. Akyıl, geçen sene düzenlenen çalıştayda alınan kararların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kontrollü normalleşme süreci maddelerinde gördük.

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl / turizmgunlugu.com

“Bu sene iç turizm güneşi Diyarbakır’dan yükseliyor” diyen Akyıl; “Mart ayı itibarı ile bölgemizde bahar gelmeye başladı. 21 martta kutlanacak Nevruz ile doğa tamamen bahara dönecek. Kültür turizmi yapan çok değerli seyahat acentalarımıza seslenmek istiyorum; Altın üçgen olarak adlandırdığımız Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin’i kültür gezginleriyle buluşturmanın, bu topraklardaki büyüleyici efsaneleri, hikayeleri tüm dünyayla paylaşmanın zamanı çoktan geldi.

2016 yılında Diyarbakır’a yönelik ziyaretçi rakamları dibe vurmuşken; 2018’de ziyaretçi rakamları 1,5 milyon seviyesini aştı; 2 milyon seviyesine yaklaştı. Uçuşların sıklığı, konaklama alanında yeterli altyapıya sahip olması nedeniyle Diyarbakır; bölge turlarının başlangıç ya da bitiş noktası haline geldi” dedi.

DİYARBAKIR’A DİREKT UÇUŞ İLE AVRUPALI TURİST İSTİYORUZ

Almanya pazarına yönelik yaşanan son gelişmeleri değerlendiren ve bu pazarda yürüttükleri çalışmaları anlatan Mehmet Akyıl; Pandemi öncesi Almanya’nın dört kentinden (Düsseldorf, Frankfurt, Hannover ve Stuttgart) düzenlenen direkt uçuşların kendileri için çok büyük avantaj sunduğunu ifade etti. Bölgelerin Türkiye’deki en düşük risk grubuna sahip olmasından dolayı Haziran ayına kadar Avrupalı turiste ev sahipliği yapabilecek alt yapıya sahip olduklarını belirten Akyıl, direk uçuşlarla Avrupalı turist için harekete geçeceklerini, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek beklediklerini söyledi.

Kaynak: https://www.turizmgunlugu.com/2021/03/02/ic-turizm-bu-sene-guneydogudan-baslayacak/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
İnstagram:
twitter:
tik tok:
Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın
Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği