Telefon
WhatsApp
İlber Ortaylı İstanbul için büyük eleştiri getirdi.
Msk kozıjnen

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Eyüpsultan Belediyesi’nin ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde düzenlenen bir söyleşiye katıldı. Gençlerle bir araya gelen Ortaylı, Türkçe’nin önemi ve tarih ile coğrafya bilgisinin hayati değeri üzerine düşüncelerini paylaştı. Kendine has üslubuyla gençlere çevrelerini tanımaları ve bilinçli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. İlber Ortaylı’dan

Tarihçi, Türkiye’de eğitim ve kültür seviyesi konusunda eksikliklere dikkat çekerek, gençlere okuma yazmanın ötesinde, coğrafya ve tarihin önemini vurguladı. Ortaylı’nın ifadelerine göre, coğrafya bilgisi temel bir gereklilik ve bu alandaki bilgisizlik kabul edilemez.

İstanbul İçin Yeni Bir Vizyon: Kültür ve Sanatın Öncelikli Olduğu Şehircilik

Şehircilik ve kentsel planlama konularına da değinen Ortaylı, İstanbul’da gözlemlediği sorunlara işaret etti. Özellikle şehirdeki ‘saçma sapan oteller’ yerine, kültür merkezleri, konser salonları, opera binaları gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapabilecek yapıların olması gerektiğini savundu. Bu tür mekanların, şehrin kültürel dokusunu zenginleştireceğini ve daha yaşanabilir bir kent oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

İstanbul’un Dönüşümünde Duyarlılık Çağrısı: Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması

İstanbul’un geçmişten günümüze yaşadığı değişimlere de değinen Ortaylı, şehrin kalabalıklaşması ve bazı tarihi bölgelerin yok oluşu konusunda eleştirilerde bulundu. İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasının korunmasının önemine vurgu yaparak, kentsel dönüşüm ve planlama süreçlerinde daha duyarlı davranılması gerektiğini ifade etti.

Ortaylı’nın eleştirileri, sadece şehircilik ve kentsel planlama alanında değil, aynı zamanda eğitim, kültür ve toplumsal bilinç konularında da dikkat çekici noktalara işaret ediyor. İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceğine dair önemli mesajlar veren bu söyleşi, gençler başta olmak üzere tüm topluma önemli hatırlatmalar yapıyor.

Kaynak: https://www.turizmgunlugu.com/2024/03/16/ilber-ortaylidan-istanbul-icin-sacma-sapan-oteller-elestirisi/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın... 

Sılakeş Dünyasına Katılmak için www.silakes.org linkinin üzerine tıklanız yeterli.

silakes-orgFotoğrafa Tıklayınız!

 

www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği