Telefon
WhatsApp
Kışlık Lastikler Ne Zaman Takılır?
Msk kozıjnen

Almanya: Kış koşullarında şu durumlar geçerlidir. Brüt ağırlığı 3,5 ton altında olan araçların tüm akslarına 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 3 tepeli dağ içinde kar tanesi işaretli (3PMSF) lastikler takılmalıdır. Brüt ağırlığı 3,5 ton üzerinde olan araçların sürekli kullanılan akslarına 3 tepeli dağ içinde kar tanesi işaretli (3PMSF) lastikler takılmalıdır. En geç 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 3 tepeli dağ içinde kar tanesi işaretli lastikler ön akslarda da zorunlu olacak. Kış şartlarında, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren üretilen lastikler için de aynı durum söz konusudur. 1 Ocak 2018 tarihinden önce üretilen M+S lastikleri 30 Eylül 2024 tarihine kadar uygun kış ekipmanı olarak kabul edilmiştir.

Avusturya: 1 Kasım ile 15 Mart arasında kış lastiği takılması zorunludur. Bu kurala uyulmadığı takdirde trafikten men ve ağır para cezalarıyla (35 - 5.000 Euro) karşılaşılabilir. Brüt ağırlığı 3.5 ton üzerinde olan kamyonların en az bir çeker aksına minimum diş derinliği 6mm (çapraz katlı) veya 5mm (radyal) olan M+S lastikleri takılmalıdır. 1 Kasım ile 15 Nisan arasında otobüslerde (kategori M2, M3) kış lastiği takılması zorunludur.

Belçika: Genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır. M+S ve kış lastiklerinin simetrik takılması zorunludur.
Bulgaristan: 15 Kasım ile 1 Mart arasında yaz veya kış lastiklerinin diş derinliği en az 4 mm olmalıdır.

Hırvatistan 15 Kasım ile 15 Nisan arasında kış lastiği takılması zorunludur. Brüt ağırlığı 3,5 ton üzerinde olan araçların çeker aksına M+S lastikleri takılması zorunludur.

Danimarka genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır.

Fransa: Genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır. İstisnalar trafik işaretleriyle belirtilir. Kış ekipmanlarının, B26 işaretine sahip yollarda araçlarda kış ekipmanının bulundurulması zorunludur. Fransa kış yönetmelikleri halen düzenlenmekte olduğundan 2019/2020 sezonunda değişiklikler söz konusu olabilir.

Hollanda genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır.

İngiltere genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır.

İsviçre genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır. Kış şartlarında bölgesel yönetmelikler geçerli olabilir (ör: Alp geçitleri-yolları). Kış şartlarında yaz lastikleri ile kaza yapmanın bazı yaptırımları olabilir. 3PMSF işaretine sahip lastikler kış koşulları için uygun lastik olarak düşünülmektedir. Minimum kış lastiği diş derinliği 1,6 mm olup 4 mm olması tavsiye edilir.

Macaristan genel bir kış lastiği yönetmeliği bulunmamaktadır. Kar zinciri sadece kar ve buzla kaplı yollarda kullanılabilir. Belirli hava koşullarında kar zincirlerinin takılması zorunlu olabilir (maksimum 50 km/s hızda). Kış mevsiminde, kar zinciri bulundurmayan yabancı araçların ülkeye girişine izin verilmeyebilir.

Romanya kış şartlarında, brüt ağırlığı 3,5 ton üzerinde olan tüm araçların ve insan taşıyan (9 üzeri koltuklu) araçların çeker aksına M+S veya kış lastiği takılması zorunludur.

Sırbistan Kasım ile Nisan arasında, kış lastikleri veya M+S lastiklerinin kullanılması zorunludur. Diş derinliği en az 4 mm olmalıdır. Trafik işaretleri ve yol şartları gerektirdiğinde kullanılır. Araçta çeker aks için kar zinciri bulundurulmalıdır. Kar zinciri, trafik işaretleri ve yol şartları gerektirdiğinde kullanılır.

Türkiye: 1 Aralık ile 1 Nisan arasında 4 ay boyunca kış lastiklerinin kullanılması zorunludur. İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır. Kış döneminde kamyon, traktör ve otobüslerin çeker akslarında; hafif kamyon, van ve taksilerin ise tüm akslarında kış lastikleri takılması zorunludur.. Gerekiyorsa yolda lastikler kış lastikleri ile değiştirilebilir. Kış lastiğinin zorunlu olduğu dönemde, kış lastiklerinde Ç (M+S) veya ü. tepeli dağ içinde kar tanesi (3PMSF) sembolü veya her ikisi bulunmalıdır. Kaplama lastiklerin, omuzlarında (M+S) sembolü taşısalar dahi, diş derinliği ve deseni kış lastikleri ile uyumlu olmalıdır. Kış lastiklerinin diş derinliği kamyon, traktör ve otobüslerde en az 4mm, hafif kamyon, van ve otomobillerde en az 1,6 mm olmalıdır.

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın
İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
İlan Grubu:
twitter:
tik tok:
İnstagram:
 
www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

 

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği