Telefon
WhatsApp
RADAR ve HGS Cezası Olanlar Yurttan Çıkamıyor
Msk kozıjnen

Vatandaşlar ya HGS kartı alması gerekiyor, ya da ihlalli geçiş yaptıktan sonra 15 gün içinde vergi dairesinin internet sitesinden ödeme yapmalı.
Karayoları Genel Müdürlüğü (KGM) konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede ücretli olan otoyol ve köprülerden geçiş yapan yabancı plakalı araçların cezalı duruma düşmemeleri için HGS abonesi olmaları ve HGS hesaplarında en az geçiş ücretini karşılayacak kadar bakiye bulundurmalarının zorunlu olduğunu belirtti.

KGM’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerden HGS hesabı olmadan ya da hesaplarında yeterli bakiyesi bulunmadığı halde ihlalli geçiş yapan araç sahiplerinin cezalı duruma düşmemeleri için, geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde HGS hesabı açtırmaları, hesaplarına en az geçiş ücretini karşılayacak şekilde yeterli bakiye yüklemeleri veya İnteraktif Vergi Dairesi ( www.ivd.gib.gov.tr ) ana sayfasında; “Hızlı Ödeme” bölümünde “Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri” menüsü aracılığı ile yabancı plakalı araçlara ait geçiş ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde bu araçların ihlalli geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde gümrük kapılarından çıkış yapmaları halinde geçiş ücretlerini ödemeden ülkeyi terk etmelerine gümrük kapılarında izin verilmeyecektir.

Kapıkule'den günlük araç çıkış sayısı rekora ulaştı

Ayrıca, ihlalli geçiş ve Radar  tarihinden itibaren 15 gün içerisinde geçiş ücretlerini ödemeyen yabancı plakalı araç sahiplerinin de yine İnteraktif Vergi Dairesi ( www.ivd.gib.gov.tr ) ana sayfasında; “Hızlı Ödeme” bölümünde “Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri” menüsü aracılığı ile yabancı plakalı araçlara ait geçiş ücretlerini ve idari para cezalarını ödemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde bu araçların geçiş ücreti ve idari para cezalarını ödemeden ülkeyi terk etmelerine gümrük kapılarında izin verilmeyecektir.

İnteraktif Vergi Dairesi'ne 5 yeni hizmet

İnteraktif Vergi Dairesi sitesinde kaydı almış olduğunuz cezalarınızı direk sistem özerinden Kredi Kartı ile veya bulunduğunuz yerde ki Vergi dairelerine nakit olarakta ödeyebilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken husus ise, makbuza mutlaka ceza numarasını yazdırmanız. Yazdırmadığınız zaman sistemden cezalar geç silindiği için, gümrük kapılarında tekrar aynı cezayı ödeme riskiniz var.

Kaynak: https://turizmavrupa.net/hgs-cezasi-olanlar-yurtdisina-cikamiyor/ 

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
Facebook ilan grubumuz:
İnstagram:
twitter:
tik tok:
Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın Linke tıklamanız yeter...
 
www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

 

 

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği