Telefon
WhatsApp
Vatan Yoluna çıkarken, bunlar olmadan yola çıkmayın
Msk kozıjnen

PASAPORT: Kendinizin ve sizinle seyahat edecek diğer aile fertlerinin pasaportlarının geçerliliğini ve sürelerini kontrol edin. Başta Sırbistan olmak üzere bazı ülkelerde en az altı ay geçerlilik süresi olan pasaport gerekli.

AB KİMLİK KARTI: Avrupa Birliği vatandaşları geçerli kimlik kartlarıyla seyahat edebilirler. Sırbistan ve Makedonya sadece yeni biometrik kimlik kartlarını kabul ediyor.

E-OTURUM KARTI: Avrupa’da ikâmet eden Türk vatandaşları, e-oturum kartlarını mutlaka yanlarında taşımak zorunda. Bu kartlar, geçerli bir pasaportla beraber ibraz ediliyor. Vatan yolu’nda sık karşılaşılan aksiliklerden biri, e-oturum kartının unutulması. Bu durumda en yakın sınır kapısından geri dönebilirsiniz. E-oturum kartları kimlik kartı yerine geçmez. Sadece geçerli olan bir pasaportla, yaşadığınız ülkede oturma izninizin olduğunu gösterir.

MUVAFAKATNAME: Başta Sırbistan olmak üzere, tek başına seyahat eden reşit olmayan vatandaşlarımızın sınır kapılarında ebeveynlerince düzenlenmiş yazılı muvafakatnameleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

EHLİYET, ARAÇ RUHSATI VE YEŞİL SİGORTA KARTI: Sürücü belgenizi yanınıza almayı kesinlikle unutmayın. Aracınızın ruhsatını ve yurt dışı sigorta belgesi yeşil kartını da mutlaka yanınıza alın. Yeşil sigorta kartınızın süresini ve başta Türkiye olmak üzere geçeceğiniz ülkelerde geçerli olup olmadığını kontrol ediniz.

VEKALET: Eğer, kendinize ait olmayan bir araçla yola çıkacaksanız, araç sahibinden vekalet almanız gerekmektedir. Araç kendinize ait bir şirket adına kayıtlı olsa bile vekaletname zorunlu. Vekaletnameleri, yaşadığınız ülkenin otomobil kulüpleri (ADAC, ÖAMTC) noterliklerden veya başkonsolosluklardan alabilirsiniz.

HASTALIK VE KAZA SİGORTASI: Yaşadığınız ülkede kullandığınız sağlık kasası kartınızı yanınıza almalısınız. Aynı zamanda bağlı bulunduğunuz sağlık sigortasından seyahat sağlık belgesi almayı da unutmayın. Yabancı ülkelerde geçerli ekstra hastalık ve kaza sigortası da yaptırmanızı tavsiye ederiz.

OTOMOBİL KULÜBÜ KARTI: Üyesi olduğunuz ADAC ve benzeri otomobil kulüplerinin üyelik kartını yanınızda mutlaka bulundurun. Gerekli durumlarda bu kartı ibraz etmeniz veya üstünde yazan üyelik numaranızı bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu kartlar üstünde gerekli telefon numaraları da bulunuyor.

SILAKEŞ, Vatan yolu öncesi araç bakımlarının mutlaka yaptırılması ve eksiklerin giderilmesi konusunda uyarı yapan otomobil servisleri, böylece yolculuk sırasında istenmeyen durumların önüne geçileceğini söylüyor. Fren ve lastikler başta olmak üzere aracın yürüyen tüm aksamlarının özellikle kontrol ettirilmesini isteyen otomobil tamircisi Ali Sürücü, şunları söyledi: “İzin yolculuğu öncesi aracınızı
genel bir bakıma aldırın. Aracınızın uzun bir yolculuğa hazır olduğuna emin olduktan sonra yola çıkın. Aksi durumlarda yolda hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Motor kayışı, filtreler, lastiklerin havası, yağ, su seviye kontrolü, klima, silecek ve far ayarları ilk yapılacak kontrollerdir.”
HAYIRLI YOLCULUKLAR DiLERiZ…
Halil Demir

Bizi Takip etmeyi unutmayın...

Linklere tıklamanız yeter...

Silakeş Dünyası :

http://www.silakes.org 

İnternet Sitemiz:
Facebook Grup:
Facebook Sayfa:
Facebook ilan grubumuz:
İnstagram:
twitter:
tik tok:
Youtube Kanalımıza Abone olmayı unutmayın

www.silakes.com internet sitesinde yayınlanan imzalı ve her türlü haberlerin her türlü telif hakkı Yayın izni veren haber kuruluşları ve yayın hakkı bulunan www.silakes.com aittir.

www.silakes.com internet sitesinden izin almadan haber kullanmak için haber kaynak ve habere link vermeniz gerekmektedir. Aksi halde kanuni yollara baş vurulacaktır.

Auto Altinok

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Msk kozıjnen

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

Hairstyliste

Anket

Vivenso süpürge
Hairstyliste

E-Bülten Aboneliği